2012. március 5., hétfő

FOGYÓKÚRA - SIKER GÁTLÓ TÉNYEZŐK - 2. MOTIVÁCIÓS PROBLÉMÁK / ALULMOTIVÁLTSÁG

Folytassuk eme gyilkos, ámbátor könnyen orvosolható problémával. Abban az esetben, amikor "muszájból", csupán mások véleményére adva, esetleg félelemből, haragból, vagy egyéb KÜLSŐ befolyásra hallgatván vágtok bele a fogyókúrába, számítanotok kell rá, hogy utatokat hamar akadályok fogják keresztezni.
Ilyenkor nem érdemes pánikba esni, inkább üljetek le nyugiban, és gondoljátok át, mi is a valódi oka annak, hogy változni akartok, keressétek meg magatokban(!) a vágyat rá, játszatok el újra és újra ezzel a képpel egészen addig, amíg életszagú elhatározás nem születik belőle.
Kell, hogy lássátok magatok előtt a célt, kell, hogy akarjátok végigjárni az utat. Ha ez kész, a nehezén máris túl vagytok, jöhetnek a motivációs technikák.

Lényegében teljesen mindegy, hogy minden egyes falási roham kezdeténél rácsaptok a frigót nyitó kezetekre miközben vérben forgó szemekkel bámuljátok a hűtő ajtajára ragasztott Jessica Alba fenekének a képet, vagy lefekvés előtt rommá nézitek a YouTube Victoria's Secret csatornáját, MINDEN működőképes, ami bíztat titeket, amit magatokénak éreztek. A lényeg, hogy magatokat motiváljátok, hogy TI húzzátok el saját orrotok előtt azt a bizonyos mézesmadzagot!

Tényleg ezer és ezer techina létezik arra, hogy hogyan bíztathatjátok sikeresen elméteket, és ezáltal testeteket a fogyásra, de ha nagyon nem tudtok mit kitalálni, az alábbi pár trükk segítségetekre lehet:


  • minden étkezés előtt köszönjétek meg az ételt, amit magatokhoz vesztek, tudatosítsátok, hogy tisztában vagytok azzal, hogy szüksége van rá a szervezeteteknek, maradéktalanul felhasználja azt, ezáltal egészségessé tesz, és segít a vágyott testsúly/forma elérésében.
  • lassan, az ételt jól megrágva, ízét kiélvezve, boldogan, közben minden más tevékenységet ( olvasás, tv bambulása ) hanyagolván, BŰNTUDAT NÉLKÜL egyetek!
  • mikor edzeni kezdetek, szellemüljetek át, éljétek meg különleges, ünnepélyes alkalomnak, mondjatok, érezzetek hálát az elkövetkező időért, amit csak magatokra áldozhattok, tudatosítsátok magatokban, hogy a már lefutott kilémetereket, kinyomott fekvőtámaszokat, elvégzett felüléseket, tehát a saját eredményeiteket senki sem veheti el tőletek, és napról napról napra egyre közelebb és közelebb  hoz titeket a kitűzött célhoz. Mikor végeztetek, érezzetek büszkeséget, dícsérjétek magatokat, megérdemlitek!
  • mikor tükörbe néztek ne a hibákat keressétek. Lássátok a már elért változást, vagy ha az még szemmel nem látható, hát képzeljétek el! Köszönjön vissza annak az új testnek a képe, amivé annyira lenni szeretnétek, érezzétek azt a büszkeséget, önbizalmat, melyre annyira vágytok!

Ne felejtsétek el, hogy az elme egy hatalmas fegyver, amit nagyon könnyen magatok ellen tudtok fordítani, de ha észnél vagytok, bíztok, és akartok, bármiben segítségetekre lesz, amit csak el tudtok segítségével képzelni!



Mivel tudjuk, hogy a fogyás (is) fejben kezdődik el, erről a szintről érdemes csak akkor tovább lépni, ha a fejetekben már minden kép a helyén van.

Ha valahol elakadtok, ha valami nagyon nem megy, írjatok, segítek!

XX

1 megjegyzés:

  1. És ennyiiii, tényleg ez a legelső, legalapabb és legfontosabb. A többi szinte jön magától : ))))))

    VálaszTörlés