2012. szeptember 15., szombat

AJÁNLÓ - Rúd-fitnesz szerelem és MISS POLEDANCE HUNGARY 2012

Habár azt ígértem, hogy a blogocskám elköltözéséig nem írok új bejegyzést, de mivel már annyian kértétek, és én annyiszor ígértem, hogy beszámolok nektek az új szerelmemről, a pole-fitness-ről, hogy most egy extra apropót megragadva meg is teszem ezt.

A pole-fitness, avagy rúd-fitnesz, a rúdtáncnak egy akrobatikusabb, erőelemekkel megtoldott verziója. Itt már az elején le kell rombolnom a sztereotípiákat, melyek a rúd szavacska hallatán kúsznak be sokatok szürkeállományába, hogy ott aztán füstös bárokban alulöltözött hölgyek rúd körül való tekergésének képéül elevenedjenek meg. Ennek a sportnak köze sincs a fent említett jelenségekhez, itt nincs vad vetkőzés, és buja erotika szag. Van cserébe kőkemény erőnlétet és kitartást próbáló-javító 60 perc, amelyből mindenki azt az élményt veheti ki,  amiért ő maga jött, legyen ez alakformálás, önbizalomnövelés, bizonyítási vágy, vagy csupán az agyonstresszelt napnak egy nyugis órácskája, amit az ember leánya TÉNYLEG csak magára szánhat.

Sokan tudjátok már, hogy a Dollhouse névre keresztelt stúdióba járok edzeni, ami ezalatt a pár hónap alatt a kis "Privat Hollywood"-ommá változott, lassan túlzás nélkül állíthatom, hogy ott élek. Alma (Pirner Alma, a tulajdonos) 3 stúdiót üzemeltet, ahol közel 15 mozgásfajtából válogathat a kedves mozogni vágyó. A "hagyományos" rúdtánc kipróbálása mellett lóghatunk egy plafonra rögzített karikából, tekeredhetünk selyembe, tanulhatunk csajos koreográfiákat a legmenőbb zenékre, belekóstolhatunk a klasszikus balett alapjaiba, vagy akár egy katonai kiképzés stílusát megidéző extra kemény alakformáló és állóképesség fejlesztő órán is részt vehetünk.

Kukkantsatok bele az óratípusokba ITT.

Alma és a  Dollhouse nem titkolt célja, és egyben magával ragadó varázsereje is szerintem, hogy az ajtón belépve egy különleges atmoszférájú helyre érkezünk, ahol azt a napi egy (pár) órát az "itt otthon vagyok, és figyelnek rám" érzése mellett tölthetjük el. Itt senkit sem érdekel, hogy hány éves, vagy hány kiló vagy, cserébe a "na, és ma hány órán maradsz?" kérdést garantáltan hallani fogod párszor az öltözőben.

Napjaim.


A Dollhouse-ban dolgozó trénerek mind magasan képzett szakemberek, szinte kivétel nélkül kiemelkedő versenyeredményekkel és hosszú évekre visszanyúló sportmúlttal büszkélkedhetnek. 

Nézzetek bele egyik trénerünk, Pálmaffy Barbi (Miss PoleDance Hungary 2011) nyertes koreográfiájába, ITT.

Mindannyian külön egyéniségek, teljesen eltérő stílussal és személyiséggel. Mindannyian másban a legjobbak, viszont a sport elvakult szeretete, a tudás átadásának vágya és képessége, valamint a soha ki nem fogyó bíztatás és lelkesítés közös vonásuk. Alma kiemelten figyel arra, hogy az általa alkalmazott trénerek valamelyikének személyében minden kis nebuló hiteles példaképre lelhessen. Igyekszem visszafogni magam, hogy ne legyek túl szentimentálisan nyálas, hiszen ismertek, nem stílusom, de velük szemben még nekem is nehéz nem elfogultnak lenni.

A Dollhouse-ban tevékenykedő tanárainkat megismerhetitek ITT.

Az ominózus apropó pedig, amiről már a bevezetőben említést tettem, a Dollhouse team által szervezett Miss PoleDance Hungary 2012, amely szeptember 22.-én, azaz jövő hét szombaton lesz.
A versenysorozat 4 éves múltra tekint vissza, az első 2008-ban került megrendezésre Alma által, azzal a nem titkolt céllal, hogy a magyar versenyzőknek részvételi lehetőséget biztosítson az európai illetve világversenyeken, valamint, hogy a poledance-t, és pole-fitness-t, sportként népszerűsítse a világban a hazai tehetségeink segítségével.

Nálunk, az iskolában pár hete már minden a MPDH körül forog, ezerrel folynak a felkészülések, a mentorok és a versenyzők is egyre izgatottabbak, mi pedig nem győzünk leskelődni a résnyire nyílt ajtók mögül, hogy elcsíphessünk pár részletet a készülő koreogkból.

Hogy egy kicsit ti is bele tudjatok kóstolni a hangulatba, belógtam a kedvetekért az egyik idei versenyzőnk Molnár Niki felkészítő órájára, ahol Ákos közreműködésével (Presinszki Ákos, Alma férje, a stúdiók társtulajdonosa és vezetője, valamint az egyik szívünk csücske edző) zajlik az utolsó nagy hajrák egyike. 
Amíg Niki szusszant egyet, én Ákost kérdezgettem.


- Na, akkor már az elején essünk túl a kötelező körön: habár mi már megszoktunk itt téged, nekünk már teljesen természetesnek hatsz a sok rúd és lány között, egy külsősnek azért természetes, hogy elkerekedik rajtad a szeme. Férfiként rúdtáncot oktatni, na mesélj csak nekünk erről! Mikor és legfőképpen hogy jött az ötlet?

Ákos: Azzal kezdeném, hogy én nem nevezem magam rúdtánc trénernek, én nem tudok táncolni, sosem tudtam és valószínűleg már nem is fogok tudni, ezáltal nem is ezt oktatom. Az általam képviselt vonal a rúd-fitnesz, tehát az akrobatikusabb erőelemekkel teli, inkább tornához hasonlítható mozgásfajta. Egészen kicsi korom óta sportolok, mondanom sem kell, hogy milyen fontos területe ez az életemnek. Mikor Almával megismerkedtem, a kapcsolatunk elején rengeteget utazgattunk, ezen utazások során találkoztam én is a sporttal. Az elején nekem is furcsa volt, hogy mit keresek egy ilyen órán, de amikor láttam, hogy a férfiak körülöttem mekkora erőkifejtéssel, önfegyelemmel, és koncentrációval hajtják végre a gyönyörű és őrült kemény mozdulatokat, hamar ráéreztem az ízére. Azóta tartok én is rúd-fitnesz edzéseket itthon a stúdióinkban, töretlen lelkesedéssel.

- Sokan még mindig sztereotípiákkal viseltetnek a rúdtánccal kapcsolatban, te mint az erősebbik nem képviselője mivel cáfolnál rá ezekre?

Ákos in action

Ákos: Szerencsére úgy tapasztaljuk, hogy kezd alábbhagyni az az előítéletesség, ami a rúddal kapcsolatos mozgásokhoz volt köthető. Ez részben természetesen az én aktív jelenlétemnek, munkásságomnak is köszönhető. Igyekszünk szétválasztani a különböző mozgástípusokat, amíg Alma inkább a csajosabb, szexisebb vonalat képviseli, addig az én arcomhoz, személyemhez a már fent tárgyalt pole-fitness köthető. Ez a mozgás egy kőkemény sport, aki esetleg még mindig nem hisz ebben, jöjjön el egy órára hozzánk, és garantáltan eloszlatjuk a kételyeit.

- Most is éppen a MPDH egyik versenyzőjével edzetek, mesélj erről, hogyan zajlanak a felkészülések, mikor kezdtétek, mit tartasz fontosnak a felkészülés során?


Niki készül a MPDH 2012-re
 Ákos: Niki, (a Budai stúdiónk egyik trénere) egy általunk szervezett háziverseny után keresett meg engem azzal, hogy szeretne a MPDH versenyen is elindulni az idén, én pedig szívesen elvállaltam a mentor szerepét, hiszen ügyes, szuper alapanyag. Nagyon komoly táncos múltja van, és az a tapasztalat, hogy az ehhez hasonló képzettséggel rendelkező lányokkal sokkal könnyebb és gördülékenyebb a felkészülés. Niki egyébként még hozzám járt edzeni anno, és útközben nőtte ki magát trénerünkké. Heti háromszor edzünk, jövő héten még ezt tartjuk, de szerdától már csak fejben fog készülni, azt szeretném, hogy rendesen rá tudjon pihenni a versenyre. A mentális felkészülést is -a folyamatos erőnlétnövelés mellett-, kiemelten fontosnak tartom. 


Niki így pihen

- Mint egyik főszervező, avass be minket a háttérbe zajló munkálatokba, mivel jár egy ilyen nagyszabású verseny megrendezése? Milyen extrákkal készültök? Rengeteget oktattál, dolgoztál trénerként külföldön, milyen visszajelzések vannak a hazai pole-fitness munkásságról, versenyekről?

Ákos: Tavaly volt az első alkalom, hogy magyar versenyző is indult a VB-n, Cofi  szólóban, illetve duó kategóriában Ilka és Barbi. Barbiék győzelme hatalmas visszhangot keltett szerte a világon, hiszen rengeteg ország képviseltette magát a versenyen. Ez egy hatalmas eredmény volt, mely kedvezően hatott Magyarország elhelyezkedésére a világ pole-fitness térképén. 
Fú, a verseny szervezésével rengeteg munka van, így az utolsó nagy hajrában már szinte egyikünk sem tudja hogy áll a feje, de nem panaszkodunk, nagyon várjuk már. Az idén egy nagyszabású és látványos gálaesttel is készülünk a verseny zárása képpen, ami a Burlesque Cirkusz elnevezést kapta. Ebben az évben egy különleges helyszínre szerveztük a MPDH-t, ami egy gyönyörű cirkuszi sátor, rengeteg férőhellyel. Mivel maga a sport is a cirkusz világából származik, így még sajátosabbá tudjuk tenni a versenyt a helyszín jellege miatt. Alma egyik legjobb barátnője a tulajdonosa a cirkusznak, így vele karöltve vágtunk bele a gálaest szervezésébe. Ő a légtornászait vonultatja fel, mi pedig a táncosabb vonalat erősítjük Alma, és a trénereink közreműködésével. Bízunk benne, hogy idén még a tavalyihoz képest is többen lesznek nyitottak a versenyre, és jönnek el velünk együtt szurkolni,  szórakozni.

Nézzetek bele a tavalyi Miss PoleDance Hungary felkészítő napjába ITT.

Remélem sikerült ízelítőt adnom a nálunk uralkodó hangulatból. Ha egy kicsit szokatlanabb, extrább bemutatóra vágytok, kövessétek figyelemmel jövő hét hétfőn a Dollhouse mozgó játszóterét. Versenyzőink a  Dollhouse fekete pickupjának platóján utazó mobil rúddal vágnak neki a városnak, hogy a legkülönbözőbb helyszíneken mutassák be hajmeresztő trükkjeiket a mit sem sejtő járókelőknek, ezzel is népszerűsítve a versenyt. Szeptember 17.-én hétfőn, reggel 9 és 11 óra között ti is találkozhattok a lányokkal, keressétek a Miss PoleDance in the City különítményt az állomáspontokon : Oktogon, Hősök tere,  Parlament, Nyugati pályaudvar-Westend, majd az óra előtt.

Ha kíváncsiak vagytok milyen volt a tavalyi Flashmob őrület, nézzétek meg ITT.

Őszintén bízom benne, hogy legalább annyira szerettétek ezt a kis összefoglalót olvasni, mint amennyire én szerettem megírni, és a jövőben sokatokkal fogunk egymásra köszönni a suli öltözőjében. Ha a Dollhouse-val kapcsolatban bármilyen infóra szükségetek van, vagy maradt bennetek megválaszolatlan kérdés, nyugodtan bombázzatok vele, szívesen segítek bármiben! Találkozzunk addig is szombaton, tehát 22.-én 18 órakor az Exit cirkuszszínházban a Miss PoleDance Hungary 2012 versenyén. Gyertek sokan! Jegyvásárlás és további infó ITT.Vigyázzatok magatokra, 
XX


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése